Irene Peters: “Kleine Gracht” – een jaar in foto’s, tekeningen, collages en zeefdrukken

Vanaf 30 november t/m 12 januari exposeert Irene Peters in Gebouw Boek op ’t Zand in Bredevoort.

Onder de titel “Kleine Gracht” doet zij verslag in foto’s van het uitzicht vanuit haar atelier. Steeds meer aan huis gebonden ontdekte zij de schoonheid, de variatie en stemmingen van deze letterlijk voor de deur aanwezige natuur. Gedurende anderhalf jaar maakte ze foto’s van het raam op de eerste verdieping van haar huis, uitkijkend op de “Kleine Gracht”.

Dit overzicht zal te zien zijn bij de opening van de tentoonstelling op zaterdag 30 november a.s. (en op aanvraag)

Het wisselende kleurenspel, de schaduwen van licht en donker, de weerspiegeling van lucht en bomen in het water bleken fascinerend te zijn. Ook de begroeiing van de oevers bracht een schat aan inspiratie met zich mee. Aan de hand van de gemaakte foto’s ging zij tekenen en van die tekeningen werden weer collages gemaakt. In het klei-atelier van Minie Kruip werden van de foto’s kleitabletten gemaakt van grove chamotte, biscuit gebakken en daarna geglazuurd met oxyden en engobes.

Daarna was zij in de gelegenheid aan de slag te gaan met zeefdruktechnieken in de grafische werkplaats van Michiel Zuidervaart, waarbij de fotoserie weer de basis vormde.

Uit het raam kijken, regen, wind en zonneschijn; de seizoenen voorbij zien gaan, ijs op de gracht of regendruppels op het water; de kringen van de fontein in het water; een eend die voorbij zwemt; uitzicht, horizon en perspectief; een blauwe lucht of grijze stormwolken…… het is allemaal terug te zien in dit jaar in foto’s.

Iedereen wordt hierbij van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de opening zaterdag 30 november om 15.00 uur in Gebouw Boek op ’t Zand te Bredevoort

De expositie duurt tot 12 januari 2014.

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur

Entree gratis

Info via: bestuur@sbkbredevoort.nl of irenepeters2012@yahoo.nl

CV:

Middelbare School voor Meisjes te Winterswijk

Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem

M.O. Handvaardigheid (1976-1982) gevolgd door 3 jaar Teken- en Schilderafdeling

Vanaf 1982 diverse exposities bij bedrijven, instellingen, bibliotheken en expositieruimtes in binnen- en buitenland w.o. het Kerkje van Persingen, Bahnhof Billerbeck, Conferentieoord Coesfeld en Museum Freriks in Winterswijk.

Cursussen in eigen atelier in diverse beeldende technieken, cursussen in fotografie en grafische technieken bij het Creatief Activiteiten Centrum in Arnhem.

Vanaf 1998 woonachtig in Bredevoort en werkzaam in eigen atelier.

Irene Peters 1 Irene Peters 3